Ruth Overtoom

Mijn hele leven woon ik in Utrecht. Psychologie heb ik in Utrecht en Nijmegen gestudeerd. Na mijn promotieonderzoek ben ik in de praktijk gaan werken.

Tijdens het leven raken mensen veelal een of enkele malen in de knoop, dan kunnen er klachten ontstaan zoals angsten, somberheid etc. Ik zie dit als ontwikkelingsmogelijkheden (crises is kans), parallel met de natuur (vanuit een knoop ontstaat groei). Voor mij vormt het een uitdaging om mensen te begeleiden in hun groei en bewustwording van wat voor hen van wezenlijk belang is. Het raakt en inspireert mij wanneer mensen weer zelf in beweging komen.

 

Psychologie blijft voor mij een vak van mogelijkheden en inspiratie, zo heb ik mij gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, hypnose, mindfulness, EMDR, ACT, Voluit Leven en antroposofie. Momenteel volg ik de opleiding tot antroposofisch psychotherapeut.Vanaf 2016 ben ik ook op het Therapeuticum werkzaam.  Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk in Lunetten. Tevens leid ik mindfulnesstrainers op en ben ik supervisor/leertherapeut voor de GZ-opleiding en opleiding tot cognitieve gedragstherapeut. 

 

Ik heb samen met mijn (overleden) man vijf kinderen, waarvan de jongste twee nog thuis wonen. Ik geniet van mijn gezin, mensen, natuur, tango, ballet, wandelen en reizen. 

 

Training Voluit Leven start op 10 september 2018

Op 10 september 2018 start de training Voluit Leven. Een training voor mensen die willen leren hun negatieve patronen te doorbreken en willen leven naar wat voor hen belangrijk is.

Mindfulnesstraining, speciaal gericht op vraagstukken over familie en/of relaties

Vanaf 11 april zal er tweewekelijks op woensdagavond een 8-delige mindfulnesstraining worden aangeboden.

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

In het afgelopen jaar hebben we op het Therapeuticum Utrecht hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de “GEZ Binnenstad” (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad) hebben we de financiële mogelijkheid gekregen om daar aan te werken. Graag willen we u hiervan op de hoogte brengen.