Ruth Overtoom

Mijn hele leven woon ik in Utrecht. Psychologie heb ik in Utrecht en Nijmegen gestudeerd. Na mijn promotieonderzoek ben ik in de praktijk gaan werken.

Tijdens het leven raken mensen veelal een of enkele malen in de knoop, dan kunnen er klachten ontstaan zoals angsten, somberheid etc. Ik zie dit als ontwikkelingsmogelijkheden (crises is kans), parallel met de natuur (vanuit een knoop ontstaat groei). Voor mij vormt het een uitdaging om mensen te begeleiden in hun groei en bewustwording van wat voor hen van wezenlijk belang is. Het raakt en inspireert mij wanneer mensen weer zelf in beweging komen.

 

Psychologie blijft voor mij een vak van mogelijkheden en inspiratie, zo heb ik mij gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, hypnose, mindfulness, EMDR, ACT, Voluit Leven en antroposofie. Momenteel volg ik de opleiding tot antroposofisch psychotherapeut.Vanaf 2016 ben ik ook op het Therapeuticum werkzaam.  Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk in Lunetten. Tevens leid ik mindfulnesstrainers op en ben ik supervisor/leertherapeut voor de GZ-opleiding en opleiding tot cognitieve gedragstherapeut. 

 

Ik heb samen met mijn (overleden) man vijf kinderen, waarvan de jongste twee nog thuis wonen. Ik geniet van mijn gezin, mensen, natuur, tango, ballet, wandelen en reizen. 

 

29 januari 2018 start weer een training Voluit Leven

Op 29 januari 2018 start weer een training Voluit Leven. Een training voor mensen die willen leren hun negatieve patronen te doorbreken en willen leven naar wat voor hen belangrijk is.