Natalie Moekasan

Sinds 1995 werk ik bij het Therapeuticum Utrecht. Ik studeerde logopedie van 1988 tot 1992. Daarna studeerde ik naast mijn werk als logopedist nog een tijdje orthopedagogiek. Ik ben een allround logopedist en geef o.a. taaltherapie, articulatietraining en adem- en sliktherapie. 

Naast mijn werkzaamheden bij het Therapeuticum ben ik ook mede-praktijkhoudster van logopediepraktijk Zuilen en geef ik soms les aan groepsleiding en verpleegkundigen. Een inspirerende én tegelijkertijd spannende activiteit.
Het vakgebied logopedie wordt in de toekomst hopelijk meer betrokken bij de VVE- programma’s  (Vroegschoolse Educatie) die de gemeenten aanbieden. Hier wordt hard aan gewerkt.

 

Mijn specialisaties:

  • stem
  • niet of nauwelijks sprekende kinderen
  • zuigelingen (preverbale logopedie)

Zie ook de voorbeelden op de algemene logopediepagina van het Therapeuticum.

 

Ik behandel veel zuigelingen met voedingsproblemen aan huis, mijn eigen ervaring als moeder van twee kinderen en mijn multiculturele achtergrond zijn hierbij een bijzondere aanvulling. Contact maken zonder woorden blijft bij ieder mens intiem. De grootste uitdaging blijft elkaar leren te verstaan.

 

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

In het afgelopen jaar hebben we op het Therapeuticum Utrecht hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de “GEZ Binnenstad” (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad) hebben we de financiële mogelijkheid gekregen om daar aan te werken. Graag willen we u hiervan op de hoogte brengen.