Mirjam Zonneveld

Vanaf 2009 ben ik werkzaam bij Therapeuticum te Utrecht, en geef uitwendige therapieën: ritmische inwrijvingen, wikkels, (koorts-)baden en Bentink-massage. Als verpleegkundige heb ik ervaring opgedaan in een ziekenhuis, consultatiebureau, verpleeghuis en bij verstandelijk beperkten.


Ik ben ook docente verpleegkunde en geef les aan groepsleiders, verpleegkundigen en verzorgenden die hun vak met antroposofie willen verbinden. Het thema in zowel in het verplegen als het lesgeven is voor mij de vraag ‘hoe kan ik iemand steunen in zijn ontwikkeling op zijn eigen manier mens te zijn of het vak uit te oefenen.’

 

Compleet

In 1983 maakte ik kennis met antroposofisch verplegen, doordat ik als verpleegkundige ging werken in een antroposofische ziekenhuis. Dat heeft me nooit meer losgelaten. Het maakte mijn vak compleet en geeft me middelen in handen om mensen in moeilijke perioden te ondersteunen en te bemoedigen. De uitdaging ligt in het zoeken naar een passende behandeling, met een passende olie of zalf zodat elk mens weer leert ervaren ‘dit ben ik en zo wil ik verder.'


Door de non-verbale uitwendige therapie toe te passen, kunnen de zelfgenezende krachten worden versterkt. Mensen van alle leeftijden kunnen voor deze behandeling in aanmerking komen. 

 

Pikt uw kind elke verkoudheid mee? Heeft het regelmatig oorontsteking?

Doe dan mee met ons programma en krijg advies over een behandeling op maat. De vitaliteit van uw kind wordt hiermee zo ondersteund, dat het deze verkoudheden beter zelf kan oplossen. Wist u dat elk kind iedere winter in aanraking komt met 5 verkoudheden? Het ene kind snottert een keer en het is over. De ander zit weken lang vol, blijft maar kwakkelen en snuiten, of ontwikkelt de ene oorontsteking na de ander.

Vergoedingen uitwendige therapies

Niet alle aanvullende verzekeringen vergoeden de verpleegkundige uitwendige therapies (zoals ritmische inwrijvingen, baden, wikkels en compressen). Enkele zorgverzekeraars die de uitwendige therapies WEL vergoeden (ook in 2017) zijn:

Vijf instructiefilms voor verschillende uitwendige behandelingen zijn te zien

Stel je voor je bent op vakantie aan het strand lekker zonnetje, frisse wind en dan ineens een flinke plensbui. Lekker verfrissend, maar het was toch teveel voor je oor: oorpijn! Kijk bij het uienoorkompres hoe de ui hier uitkomst kan bieden.