Lotte Dikken

"Sinds 2015 werk ik met plezier als fysiotherapeut in Therapeuticum Utrecht. Een meerwaarde van antroposofisch werken zit naar mijn idee in de brede kijk naar de mens met wie je te maken hebt in de behandelkamer. Achter het merendeel van de klachten waarmee mensen komen, zit in mijn ogen een bredere oorzaak dan wat zichtbaar is op de pijnlijke plek. Met behulp van deze persoonsgerichte zorg probeer ik de beste langetermijnoplossing voor en met iemand te zoeken.

 

Ik zie de antroposofische behandelmogelijkheden, waaronder de ritmische massage, als een mooie uitbreiding op wat de reguliere fysiotherapie te bieden heeft. Mijn ervaring is dat juist deze combinatie kan leiden tot werken aan de basis van het probleem, verder dan het verminderen van de symptomen, om zo tot een duurzame vermindering van klachten te komen.

 

Ik kijk er naar uit om me te blijven ontwikkelen in mijn vakgebied.

 

Buiten mijn werk hou ik me graag bezig met sport en zang."

 

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

In het afgelopen jaar hebben we op het Therapeuticum Utrecht hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de “GEZ Binnenstad” (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad) hebben we de financiële mogelijkheid gekregen om daar aan te werken. Graag willen we u hiervan op de hoogte brengen.