Loes van den Heuvel

Sinds 2006 ben ik met veel plezier werkzaam als huisarts bij Therapeuticum Utrecht. Tijdens mijn geneeskundestudie heb ik kennisgemaakt met internationaal onderzoek naar hormonen en zenuwen en heb ik coschappen gelopen in Zweden, Duitsland en Malawi. De wetenschapsfilosofische achtergrond van de geneeskunde interesseerde mij zeer en waren een ingang om andere visies op gezondheid en ziekte te verkennen. Het werken als huisarts geeft mij de noodzakelijke verbinding met de dagelijkse praktijk, in het contact met de mensen en het begeleiden in hun persoonlijke genezingsproces.

 

Samenwerken in een team met eenvoudige of complexe vraagstukken van patiënten ervaar als vruchtbaar. Juist de bijdrage van andere medewerkers draagt en verbreedt de zorg die we bieden. Hierin zie ik de antroposofische visie als een belangrijke aanvulling. Het werkt verdiepend en is zeer praktisch toepasbaar. Ik zie de mens als spiritueel wezen, geconfronteerd met ziekte en de wens tot beterschap.

 

Buiten de dagen die ik bij Therapeuticum Utrecht werk, geef ik les aan geneeskundestudenten en tuintherapeuten. Verder werk ik aan fenomenologisch onderzoek als basis voor medische boeken (zie www.louisbolk.org). Bovendien ben ik moeder van twee heerlijke jongens en geniet van het wonen dicht bij het bos en de weilanden.

 

waarschuwing vanuit Trimbos

vanuit Trimbos werden we als huisartsen gewaarschuwd voor het in omloop zijn van XTC tabletten met gevaarlijk hoge dosis PMMA; lees het hele artikel hier

bericht van dokter Post Uiterweer

Soms zie ik de blikken van patienten wel eens bezorgd naar mijn kleur haar gaan, waarop de vraag volgt of ik al bijna met pensioen ga. Het antwoord daarop is geen geheim en daarom is het prettig dat hier nog eens voor ieder zichtbaar mede te delen: 31 augustus 2018 is de dag. Het kan nog veranderen als we bij de procedure voor mijn opvolging iemand ontmoeten die heel geschikt is en graag eerder wil beginnen, dan maak ik plaats voor hem of haar.

Tuinproject gaat van start: kom langs in de tuin!

Onze tuinman Kees is de komende maand op dinsdag en vrijdag van 11-14u in de tuin aan de slag. Wees welkom om mee te werken!