Liesbeth van Vondelen

Voordat ik in mei 2014 in het Therapeuticum Utrecht begon als praktijkondersteuner, had ik al een beweeglijk werkleven achter de rug. Kernwoorden: heilpedagogie, verslavingszorg en ouders en kinderen. In mijn jonge jaren heb ik de antroposofie leren kennen en sindsdien heb ik me daar op het gebied van leven, leren en werken door laten inspireren. Pas later kwam daar de opleiding tot maatschappelijk werker bij. Ook heb ik drie kinderen gekregen die nu bijna allemaal volwassen zijn.

Ik hou ervan om steeds nieuwe dingen te leren, dit is een thema in mijn leven. Ik heb moeten leren het leven als een avontuur te zien. We kunnen niet alles onder controle houden. Er gebeuren altijd onverwachte dingen of je verrast jezelf. Ik ben in de loop van mijn leven onder de indruk geraakt van het zelfherstellend vermogen van de mens. Wat er ook gebeurt in ons leven, we kunnen de ruimte zoeken om te kiezen hoe we met de situatie willen omgaan.
Dat is ook de manier waarop ik hier aan het werk wil zijn. Het begint met inventariseren, hoe ziet iemands leven eruit en wat is de hulpvraag. Ik help met ordenen en we zoeken samen wat nodig is. Er hoeft maar één stap tegelijk gezet te worden. Ik geloof dat mensen in principe hun eigen leven kunnen dragen. Als daar even steun bij nodig is, dan doe ik dat graag. Daarbij vind ik het erg leuk om in de praktijk te mogen werken met mensen van jong tot oud.

Een van mijn hobby's is collages maken. Van kleine onderdelen weer een nieuw geheel maken. Ieder stukje heeft zijn eigen ruimte nodig om te kunnen schitteren in het grote geheel. Dat gun ik mensen ook. Genoeg ruimte om jezelf te kunnen zijn en tegelijkertijd genoeg verbinding met anderen om je deel van een geheel te kunnen voelen.

 

waarschuwing vanuit Trimbos

vanuit Trimbos werden we als huisartsen gewaarschuwd voor het in omloop zijn van XTC tabletten met gevaarlijk hoge dosis PMMA; lees het hele artikel hier

bericht van dokter Post Uiterweer

Soms zie ik de blikken van patienten wel eens bezorgd naar mijn kleur haar gaan, waarop de vraag volgt of ik al bijna met pensioen ga. Het antwoord daarop is geen geheim en daarom is het prettig dat hier nog eens voor ieder zichtbaar mede te delen: 31 augustus 2018 is de dag. Het kan nog veranderen als we bij de procedure voor mijn opvolging iemand ontmoeten die heel geschikt is en graag eerder wil beginnen, dan maak ik plaats voor hem of haar.

Tuinproject gaat van start: kom langs in de tuin!

Onze tuinman Kees is de komende maand op dinsdag en vrijdag van 11-14u in de tuin aan de slag. Wees welkom om mee te werken!