Irene van Essen

Sinds 2002 ben ik werkzaam bij huisartsenpraktijk Therapeuticum als doktersassistente. Omdat ik behoefte had aan meer verdieping wilde ik me ontwikkelen tot praktijkondersteuner. In 2010 heb ik de opleiding afgerond en ben ik met veel enthousiasme gestart met het hart- en vaatspreekuur. Dit spreekuur is bedoeld om het risico op hart- en vaatproblemen zoveel mogelijk te verlagen, de nadruk ligt dan ook op preventie. Sinds september 2014 begeleid ik ook mensen met diabetes type 2.

 

Advies op maat

Wat mij aanspreekt als doktersassistente is de plezierige samenwerking met mijn collega-assistentes. Sinds een paar jaar hebben we een prettig en stabiel team dat goed op elkaar is ingespeeld. Mijn streven is op een zo efficiënt en nauwkeurig mogelijke manier de juiste zorg te verlenen. Bijvoorbeeld bij het verzorgen van herhaalreceptuur of bij het geven van adviezen. Ook vind ik het leuk om een rol te hebben in het reilen en zeilen van de praktijk; van de agendaplanning van de huisartsen tot het maken van protocollen voor de assistentes.

 

Als praktijkondersteuner heb ik de ruimte om uitgebreide gesprekken te voeren en mensen zo beter te leren kennen. Het verlenen van zorg afgestemd op de behoefte van de zorgvrager, zorg op maat, vind ik erg belangrijk, en komt zo veel meer tot zijn recht.

Al met al zeer veelzijdige werkzaamheden, wat zorgt voor een afwisselende en enerverende baan!

 

waarschuwing vanuit Trimbos

vanuit Trimbos werden we als huisartsen gewaarschuwd voor het in omloop zijn van XTC tabletten met gevaarlijk hoge dosis PMMA; lees het hele artikel hier

bericht van dokter Post Uiterweer

Soms zie ik de blikken van patienten wel eens bezorgd naar mijn kleur haar gaan, waarop de vraag volgt of ik al bijna met pensioen ga. Het antwoord daarop is geen geheim en daarom is het prettig dat hier nog eens voor ieder zichtbaar mede te delen: 31 augustus 2018 is de dag. Het kan nog veranderen als we bij de procedure voor mijn opvolging iemand ontmoeten die heel geschikt is en graag eerder wil beginnen, dan maak ik plaats voor hem of haar.

Tuinproject gaat van start: kom langs in de tuin!

Onze tuinman Kees is de komende maand op dinsdag en vrijdag van 11-14u in de tuin aan de slag. Wees welkom om mee te werken!