Casper Post Uiterweer

Als jonge geneeskundestudent had ik een ideaal voor ogen dat ik tien jaar later heb vormgegeven in een eigen praktijk die is uitgegroeid tot Therapeuticum Utrecht. Met mijn vrouw Hanne en drie zonen kwam ik naar Utrecht en sindsdien zijn er nog een dochter en een zoon bijgekomen. We hebben een heerlijk gezin waarin veel gebeurt, het geeft me energie als tegenwicht voor de drukke praktijk. Een hoogtepunt was de zeiltocht in 2011 met het team en mijn gezin waarmee we vierden dat ik 25 jaar huisarts was.


De liefde voor mijn werk wordt het best omschreven door de term ‘Integrative Medicine’: het beluisteren en onderzoeken van iemand met meerdere klachten stelt mij in staat tot één beeld te komen van wat iemand lichamelijk en geestelijk nodig heeft. De antroposofische benadering realiseert dit regelmatig en ons team kan vervolgens op verschillende niveaus iets voor iemand betekenen.


Ik bewonder het zelfhelend vermogen in ieder mens. In mijn rol als huisarts help ik de regie over het leven te vergroten of te herstellen bij ingrijpende gebeurtenissen of ernstige ziekte. Zo kan iemand veranderen van slachtoffer tot regisseur en dat geldt met nadruk in alle levensfases!

 

waarschuwing vanuit Trimbos

vanuit Trimbos werden we als huisartsen gewaarschuwd voor het in omloop zijn van XTC tabletten met gevaarlijk hoge dosis PMMA; lees het hele artikel hier

bericht van dokter Post Uiterweer

Soms zie ik de blikken van patienten wel eens bezorgd naar mijn kleur haar gaan, waarop de vraag volgt of ik al bijna met pensioen ga. Het antwoord daarop is geen geheim en daarom is het prettig dat hier nog eens voor ieder zichtbaar mede te delen: 31 augustus 2018 is de dag. Het kan nog veranderen als we bij de procedure voor mijn opvolging iemand ontmoeten die heel geschikt is en graag eerder wil beginnen, dan maak ik plaats voor hem of haar.

Tuinproject gaat van start: kom langs in de tuin!

Onze tuinman Kees is de komende maand op dinsdag en vrijdag van 11-14u in de tuin aan de slag. Wees welkom om mee te werken!