Tuinproject gaat van start: kom langs in de tuin!

Onze tuinman Kees is de komende maand op dinsdag en vrijdag van 11-14u in de tuin aan de slag. Wees welkom om mee te werken!

De tuin van het Therapeuticum bevindt zich temidden van een stedelijke maar groene omgeving tussen een sloot en de voorgevel van de ingang van het gezondheidscentrum. Het is een langgerekte tuin. Er staat een drietal bomen in, er liggen twee terrasjes en de tuin staat vol met vaste planten en kruiden. Een groot aantal planten heeft een medicinale eigenschap en kunnen als zodanig gebruikt worden. Momenteel is de herfst voorzichtig begonnen zijn kleuren aan de tuin te geven en de licht paarse herfstasters en gele rudbeckia's staan nog in volle bloei. Andere planten tonen al hun zaadpluizen, zaaddozen of bottel die regelmatig dienen als voedsel voor vogels en insecten. Er is ook een kleine vijver waar salamanders en kikkers rondom huizen.

 

Ook voor mensen heeft de tuin een aanlokkelijk karakter, Naast het feit dat je kunt genieten van bijvoorbeeld het ochtendlicht dat nu door de pluizen van het koninginnekruid schijnt is de tuin uberhaupt geschikt als stedelijk rustpunt in het dynamische Utrecht. De tuin kent door haar natuurlijke principe een jaarritme dat voor jou belang kan hebben. De schijnbare eenvoud van de natuur kan een helende functie hebben wanneer je er in werkt. Dit geldt zeker wanneer je door een tijdelijke of chronische oorzaak behoefte hebt aan structuur maar ook toe bent aan een gezonde bezigheid, eventueel met anderen.

 

Tuinman Kees nodigt je uit om naar de tuin te komen! Samen met hem werk je in de tuin en doe je dingen die op dat moment het best bij je passen. Dat kan het wieden van onkruid zijn, het delen van planten, het graven van een grotere vijver, het knippen van dorre stengels maar ook het stapelen en metselen van muurtjes. Gedurende de winterperiode kan er ook geschilderd worden met verf die gemaakt wordt van planten of het maken van een eenvoudige 'huisapotheek' met gewassen uit de natuur. Daarnaast kun je ook veel leren over de natuur en deze tuin in het bijzonder.

 

Spreekt de tuin je aan? Loop eens langsom te kijken of het iets voor jou kan zijn. Kees is er op dinsdag of vrijdag tussen 11-14u.

Je kan je ook aanmelden bij Liselot Schiphorst, email: fysiotherapieliselot@gmail.com