Ben je benieuwd wat uitwendige therapie is?

Workshop reeks de wonderlijke kracht van warmte

Snottige snoetjes, kwakkelende kindjes, pijnlijke oren, vurige koorts of bibberende blauwe vingertjes?

ONDERWIJS OVER COMPLEMENTAIRE GENEESKUNDE, Huisarts C. Post Uiterweer deels afwezig

Aan de geneeskundeopleiding van de Utrechtse universiteit bestaat de mogelijkheid een keuzeblok over ‘Complementaire zienswijzen in de zorg’ te volgen. De studenten doen dit tijdens het keuzeonderwijs in het tweede jaar van hun studie.

Nieuwe expositie

In het Therapeuticum Utrecht zijn momenteel schilderijen te zien van Heleen van de Weerd.

Fijne dagen

De medewerkers van het therapeuticum wensen u allen een mooie kersttijd en een gezond 2017.

actie rond behandelindex fysiotherapie

Veel zorgverzekeraars gebruiken een de zogenaamde “behandelindex”. Kort aangeduid houdt dit in dat wij fysiotherapeuten gebonden zijn aan een gemiddeld aantal behandelingen die we mogen geven. Zo kan het zijn dat uw polis voorschrijft dat er 12 zittingen fysiotherapie worden vergoed, maar wij in de praktijk niet meer dan 8 behandelingen kunnen geven in verband met het overschrijden van het door de zorgverzekeraars bepaalde landelijk gemiddelde. Dit is een onwenselijke situatie, en daarom is de actie "stop de behandelindex" gestart.

Vaccinatie voorlichting 19 januari 2017

De jeugdarts van ons consultatiebureau, Veronique van Erp, geeft regelmatig groepsvoorlichting over de ins en outs van het vaccineren van het kleine kind/baby. U hoeft niet ingeschreven te zijn bij het consultatiebureau binnen het Therapeuticum Utrecht om deze bijeenkomsten bij te wonen.

Opsporing verzocht

Tijdens het afscheid van Ria Blom (30-9-2016) is een pop kwijtgeraakt. Wie heeft haar gevonden?

Fysiotherapie nodig in 2017?

Denkt u volgend jaar fysiotherapeutische zorg nodig te hebben? Dan loont het om u goed te laten informeren over de verschillende zorgpolissen. Voor fysiotherapeutische zorg is (meestal) een aanvullende verzekering nodig. Ieder jaar selecteert de beroepsgroep van de fysiotherapie (het KNGF) de volgens hen beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg. Dit jaar zijn dat er vier: IZZ, DSW, InTwente en Stad Holland Zorgpolis.

waarschuwing vanuit Trimbos

vanuit Trimbos werden we als huisartsen gewaarschuwd voor het in omloop zijn van XTC tabletten met gevaarlijk hoge dosis PMMA; lees het hele artikel hier

Pagina 1 van 6 pagina's  1 2 3 >  Last ›